top of page
  • Ercan ALOĞLU

Etkileyici Bir Logo Tasarımı İçin 8 Fikir

Güncelleme tarihi: 4 Haz 2023



1 - HİKAYENİZ OLSUN

Logo tasarımının bir hikayesinin olması ; firmanın, markanın veya kuruluşun geçmişini, değerlerini, gelecekteki anlayışını, misyonunu veya vizyonunu anlatan bir öyküsünün olduğu anlamına gelmektedir. Logonun hikayesi, logo tasarımının arkasındaki düşünce sürecini ve markanın nasıl bir süreçte oluştuğunu anlatır. Ayrıca markanın amacını, kimliğini ve hedeflerini anlatarak insanlara markayla bağlantı kurma fırsatını sunar.





2 - KARMAŞADAN KAÇININ

Logo tasarımınızı mümkün olduğunca basit tutun. Basitlikten kastımız anlamsız bir basitlik değil, daha çok anlaşılır ve zekice dokunuşunuzun olması. Minimal ve temiz çizgiler kullanın, karmaşık detaylardan kaçınmaya çok özen gösterin. Karmaşadan uzak bir tasarım , logo tasarımınızın hızlıca tanınmasını ve akılda kalıcı olmasını sağlar.





3 - BENZERSİZ OL - FARKLI DÜŞÜN

Logo tasarımınızı diğer markalardan, firmalardan ve kurumlardan ayırt etmek için benzersiz bir yaklaşım benimseyin, herkesin baktığı açıdan bakmayın. Kendine özgü bir sembol, şekil, tipografi veya kombinasyon kullanarak logo tasarımınızı firmanızın, markanızın kimliğiyle özdeşleştirin ve zenginleştirin.





4 - NEGATİF BOŞLUK - KONTRAST KULLAN

Logo tasarımında negatif boşluk kullanmak, çoğu zaman dikkat çekicidir ve akıllarda kalıcı bir etki bırakır. Tasarımınızın içindeki boşlukları ve şekilleri kullanarak görsel bir illüzyon oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde kontrast kullanmak ta, görsel bir etki yaratır ve markanın adını, sembolünü daha belirgin hale getirir. Benzersiz renkler, şekiller veya yazı tipleri arasında keskin bir kontrast oluşturarak logo tasarımını daha akılda kalıcı hale getirebilirsiniz.





5 - RENKLERİ İYİ SEÇ - ESNEKLİK VER

Renkler, logo tasarımının akılda kalıcılığını ve marka vurgusunu etkileyen önemli faktörlerden biridir. Örneğin, kırmızı renk güçlü, dinamik ve enerjik bir duygu uyandırırken, mavi renk güven ve gerçeklik hissi yaratır. Renklerin markanın ve firmanın kişiliğiyle uyumlu olması çok önemlidir. Aynı zamanda logo tasarımı, farklı platformlarda ve farklı boyutlarda kullanılabilir olmalıdır. Logonun esnek olması, markanın çeşitli iletişim materyallerinde ve reklamlarında tutarlı bir görünüm sunmasına yardımcı olur. Unutmayın! Logonuzu her alanda doğru şekilde kullanabilmek için, logonuz farklılığa ve esnekliğe uyum sağlayabilmelidir.





6 - FONT SEÇİMİ - TİPOGRAFİ

Tipografinin tasarımdaki katkısı birçok tasarımcı tarafından gerektiği kadar ilgi görmüyor. Bunun sebebi, tipografinin sağladığı psikolojik etkinin göz ardı ediliyor olmasıdır. Yazı tipi seçimi, logo tasarımının karakterini ve kişiliğini yansıtmada çok önemli bir faktördür. Markanızın misyonuna, vizyonuna, ve hedef kitlenizin algısı için uyumlu bir yazı tipi seçin. Özgün ve tanınabilir bir font seçimi, logo tasarımınızın akılda kalıcı olmasına çok büyük oranda yardım eder.





7 - DUYGUSAL BAĞLANTI KUR

Logo tasarımı yaparken hedef kitlenizin marka veya firma ile duygusal bir bağ kurmalarını sağlamak, markanızın akılda kalıcılığını arttıran bir etkendir. İnsanların markanıza, firmanıza, kurumunuza duygusal olarak bağlandığı semboller, renkler veya desenler kullanarak logo tasarımınızı daha etkileyici hale getirebilirsiniz.





8 - SİMETRİ - ASİMETRİ

Logo tasarımında simetrik veya asimetrik olarak şekiller, semboller kullanarak farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Simetrik bir tasarım, düzenli ve dengeli bir hissiyat uyandırırken, asimetrik tasarım daha çarpıcı ve dikkat çekici bir etki yaratabilir. Logo tasarımınızın kişiliğine ve markanızın hedef kitlesine uygun olarak bu fikirleri değerlendirebilirsiniz.


Size etkileyici bir logo tasarımı için 8 fikir sunduk. Umarım faydalı olmuştur. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim...


Logo Tasarım Uzmanı - M. Ercan ALOĞLU

Yazının tüm hakları www.logosepete.com'a aittir.

28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page